Hypnose

een gecontroleerde overgave aan jezelf


Ons onbewuste slaapt nooit. Denk maar aan de dromen die je kunt hebben, waar ineens allerlei opgedane ervaringen in voorbij komen. Onbewust slaan we alles op en van sommige ervaringen kunnen we meer last hebben dan dat we ons op bewust niveau realiseren. Op bewust niveau staan te vaak onze overtuigingen en oordelen in de weg om groei te ontwikkelen

Hypnose(trance) staat voor sterk naar binnen gerichte aandacht, waardoor je gedachten steeds minder een rol spelen. Door deze naar binnen gerichte aandacht ontstaat er ruimte. Innerlijke ruimte om die (nare) ervaringen of problemen tegen te komen die voor jou op dat moment belangrijk zijn. Je kunt deze,  vanuit je onbewuste,  op veilige afstand, zonder oordeel aanschouwen en ervaren. Deze bewustwording schept mogelijkheden voor acceptatie en/of heling van bijvoorbeeld  pijn of verdriet.

Veelgestelde vragen over hypnose

Heb ik bij hypnose zelf nog wel de controle?

Ja. Om in trance te gaan is overgave aan jezelf een voorwaarde. Maar je houdt altijd zelf de controle over hoe snel dit gaat. Het ‘hebben van de controle’ is een eigen gedachte die jou in de greep kan houden en komt voort uit angst voor het onbekende.

Wat als ik iets tegenkom dat ik niet weet of wil?

Op onbewust niveau is er geen klacht onbekend, maar wellicht is de ruimte er nog niet geweest om er kennis mee te maken.  Je onbewuste heeft altijd het beste met je voor. Het helpt je een beeld te vormen en ervaren wat op dat moment belangrijk is om je problematiek aan te pakken. In trance bepaal jij onbewust zelf, wat je met die informatie wilt.

Als ik niet meer wil, kan ik dan zo weer uit trance?

Ja. Als je in trance bent, ben je gewoon in staat om aan te geven waar je grenzen liggen. Je kunt dus ook aangeven dat je wilt stoppen.

Kun jij mij dingen laten doen, waar ik zelf geen grip op heb?

Nee, zeker niet. De hypnose die je misschien kent van televisie bestaat wel echt, maar heeft niets te maken met de hypnose/trance die ik toepas.